top of page

5 טעויות שאתה לא רוצה לעשות בגיטרה

תמונת הסופר/ת: דניאל סטדניאל סט

לעקם את שורש כף היד! מעבר לכך שנגינה נכונה תהיה נוחה וקלה לכם יותר, היא גם לא תפצה אתכם ותמנע ממכם לנגן כמה חודשים או שנים טובות. תמיד תזכרו לשמור על שורש כף היד ישרה כמה שיותר. בשביל זה יש רגליות שיעזרו לכם להגביה את הרגל ובכך לשמור על שורש כף היד ישרה.


לא "לשבור" את האצבעות! כשאתם מנגנים, תדאגו לא להשטיח את האצבעות ולנגן עם קצות האצבעות. כשאנחנו לוחצים עם האצבעות, חשוב להפעיל כוח עם קצות האצבעות על המיתרים ולא עם כל האצבע עצמה. כך גם תמנעו מלפגוע במיתרים מיותרים וגם תצטרכו להפעיל הרבה פחות כוח כדי להפיק צליל.


לנגן מהר! כן כן, אתם תהיו מופתעים, אבל לנגן מהר זו טעות שהרבה עושים. לפני שאתם דואגים לנגן הכי מהר ולשבור את מהירות הקול בתנועת האצבעות, תדאגו ללמוד את הקטע לאט ונכון. העלה הדרגתית במהירות תעזור לכם לנגן את הקטע גם מהר וגם לשמור על סאונד טוב. תזכרו תמיד, אנשים הרבה יותר מתרגשים מדיוק וסאונד טוב מאשר מהרבה צלילים שמנוגנים לא במדוייק.


שירים, שירים, שירים! ללמוד שירים זה מעולה. אבל אם ברצוננו להיות נגנים טובים יותר, חשוב שתתאמנו גם על תרגילים "משעממים". אם זה קצב, סולמות, קורדינאציה של יד ימין ויד שמאל, אקורדים ועוד… כל אלה יגרמו לכם לנגן טוב יותר, ואפילו ללמוד שירים במהירות גבוהה יותר ממה שהייתם לומדים עד עכשיו!


דינמיקה! זה טיפ שנכון לכל כלי, אבל גיטריסטים חוטאים בו הרבה. כדי לא להרדים את המאזין ואת עצמנו וכדי להכניס קצת "נשמה" לתוך הנגינה שלנו או הסולו, תזכרו לא לנגן באותה עוצמה כל הזמן. במוזיקה יש חשיבות עצומה לדינמיקה ולעוצמה בה אנחנו מנגנים, אנחנו יכולים בקלות להפוך שיר למרגש ומעניין וזה רק על ידי הכנסה של שינויים בעוצמות שאנחנו פורטים על הגיטרה. העוצמות והשינויים בווליום נקראים "דינמיקה". תנסו להמנע מלנגן באותה עוצמה כל הזמן ובמהלך כל השיר.

 
 
 

Opmerkingen


  • Whatsapp
  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram

©2022 by Daniel Set. Proudly created with Wix.com

bottom of page